May 31, 2009 | Posted in:Wordpress |

Kada se opisuje blog, najčešće se može čuti da je u pitanju (lični) dnevnik. Sada je to sve veoma rastegljivo, ali u osnovi je da bloger daje lični pečat svakom tekstu koji napiše. I svima se dešava da sednu napisati post, a onda posle malo ispraznoga sedenja uvide da im baš tada nedostaje inspiracije. A i tu su mnogo češće situacije kada u svakodnevnom životu, koje bismo zabeležili na svom blogu. A kada se dođe kući toliko se smorimo ili se nešto mora odraditi i taj post koji smo osmislili ne bude napisan.

WordPress ima na svu sreću ima opciju pod nazivom Drafts, a koji omogućuje da se sačuvaju poruke na blogu koje su dostupne samo iz admin panela. Na taj način uvek možemo da otvorimo temu i napišemo samo par rečenica, a da to sve završimo i objavimo kada imamo više vremena. U naletu preterane kreativnosti može se otvoriti više tema o kojima se započne pisati, a posle nekog vremena se izvrši malena selekcija, jer ima stvari koje ćemo posle sami ukloniti. Opcija Draft je veoma korisna da se postovi koje ste napisali ne objavljuju odmah, nego da se sledećeg dana još jednom iščita post, izvrše potrebne promene i tek da se tada objavi.

Korišćenje opcije Draft je veoma korisno prilikom vođenja bloga, i ako se tome doda da je sasvim lepo ugrađena u sam WordPress, šteta je da se ne koristi. Možda treba malo vremena da se korisnik privikne radu sa tom opcijom, ali se na kraju to sve isplati. Jer ono što se ne zabeleži u trenutku, brzo se zaboravi i ode u nepovrat.

1 Comment

 1. Dragana Djermanović
  June 6, 2009

  Moram priznati da sam mnoge “ideje” sačuvala na taj način.
  Neke još nisam razradila i oblikovala u post,ali su tu… i neki linkovi i tako.
  Good staff.

  D Dj

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.