May 29, 2009 | Posted in:Wordpress |

Izrada veb sajtova, a poseban akcenat na blogove je posao koji se sada radi konstatno. Ne tako davno bilo je popularno da se napravi sajt sa nekoliko statičnih strana, ali su se tada pojavili razni CMS sistemi, kao što su na primer Joomla i WordPress. Stalnim dodavanjem novih tekstova na sajt ili blog se održava pažnja posetilaca, ali u isto vreme postaju teži za održavanje zbog obima.

A verovatno vam je svima poznat osećaj kada prilikom čitanja, kliknete na neki link i on bude neispravan. I u poslednje vreme sve češće se to dešava, jer je ručnom metodom to praktično nemoguće proveravati kompletan sadržaj, i na kraju se svodi da se link popravi kada nam neko javi da je neispravan. Ali za Woordpress na svu sreću ima jedan plugin koji tu aktivnost automatizuje. Doduše on samo automatizuje pregled sadržaja u potrazi za neipravnim linkovima, dok te linkove sami moramo sređivati.

Broken Link Checker je ime tog plugina, i kada ga aktivirate možete da mu pristupite u administativnom delu preko linka Tools -> Broken Links. Tu će vam biti izlistana tabela sa svim neisparvnim linkovima uključujući i tu slike koje se koriste kao linkovi. Kada sredite sve linkove, a u slučaju da se pojavi neisparavan link kasnije, prikazaće vam odmah kada uđete u administratorski deo ( Dashboard ). tako da to možete da rešavate odmah. Neispravne linkove može odmah prikazati drugačije u sadržaju sajta ako odaberete tu opciju. Takođe upozorava i na redirekciju. kada instalirate plugin Broken Link Checker sajt ili blog vam neće biti dostupni desetak minuta dok se vrši skeniranje sadržaja i posle toga dobijate prvi izveštaj. Posle toga možete da linkove učinite funkcionalnim i na taj način sajt učinite prijatnijim za posetioce.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.