August 4, 2008 | Posted in:Trenutna dešavanja na Internetu |

Glavna tema u toku ovih dana jeste hakovanje naših sajtova. Neko je upao na sajtove Ministarstva poljoprivrede i Srpske pravoslavne crkve. Tu naravno na scenu stupa novinarski senzacionalizam, pa se zaista svašta može čuti. A pričaju svi, neznam zaista gde ih samo vade i pronalaze. Da bih bio jasniji predstaviću dva udruženja koja su spomenuta u tekstu na b 92.

Centar za razvoj Interneta je prvo spomenuto udruženje. Kada sam posetio njihov sajt vidim da su osnovani 2001 godine i da su organizovali priličan broj aktivnosti. Sajt je dostupan na srpskom jeziku i na engleskom jeziku. Ali bez obzira na njihovu aktivnost u vezi sa Internetom, ja za njih do sada nisam čuo.

Društvo za informatiku Srbije je drugo udruženje koje se spominje u tekstu na B 92. I oni su rekli svoje mišljenje. I za njih do sada nisam nijednom čuo, mada su ovo osnovani davne 1973 godine. Na sajtu i nemaju baš nešto mnogo informacija o svojim delatnostima. Ali da daju izjave za novinare to znaju.

Da sada nebih mnogo širio ovaj post, o navedenim udruženjima nemogu ništa posebno reći, pošto sam prvi put čuo za njih. I privuklo me je to što imaju tako zvanična imena. Skoro kao da su državne institucije.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.