August 4, 2008 | Posted in:Trenutna dešavanja na Internetu |

Glavna tema u toku ovih dana jeste hakovanje naših sajtova. Neko je upao na sajtove Ministarstva poljoprivrede i Srpske pravoslavne crkve. Tu naravno na scenu stupa novinarski senzacionalizam, pa se zaista svašta može čuti. A pričaju svi, neznam zaista gde ih samo vade i pronalaze. Da bih bio jasniji predstaviću dva udruženja koja su spomenuta u tekstu na b 92.

Centar za razvoj Interneta je prvo spomenuto udruženje. Kada sam posetio njihov sajt vidim da su osnovani 2001 godine i da su organizovali priličan broj aktivnosti. Sajt je dostupan na srpskom jeziku i na engleskom jeziku. Ali bez obzira na njihovu aktivnost u vezi sa Internetom, ja za njih do sada nisam čuo.

Društvo za informatiku Srbije je drugo udruženje koje se spominje u tekstu na B 92. I oni su rekli svoje mišljenje. I za njih do sada nisam nijednom čuo, mada su ovo osnovani davne 1973 godine. Na sajtu i nemaju baš nešto mnogo informacija o svojim delatnostima. Ali da daju izjave za novinare to znaju.

Da sada nebih mnogo širio ovaj post, o navedenim udruženjima nemogu ništa posebno reći, pošto sam prvi put čuo za njih. I privuklo me je to što imaju tako zvanična imena. Skoro kao da su državne institucije.

Podelite tekst sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.