August 25, 2009 | Posted in:Na Internetu ima |

// napomena

26 10 2012 sajt škola ikonopisa nije više dostupan

Ikone su u današnje vreme sve prisutne. Ako ne kao orginali onda kao replike na svemu, od priveska za ključeve pa do kalendara. Ali ipak u celoj toj priči je previše površnosti i gluposti, pošto je izrada ikona relativno komplikovan posao. Prilikom pregledanja nekih sajtova koji se bave heraldikom, naišao sam na jedan link ka sajtu koji me je oduševio svojom jednostavnošću. Jednostavno je napravljen i jednostavno je napisano sve što je bitno i zanimljivo u vezi ikona i ikonopisa.

Udzbenik-ikonopisa.com je sajt koji svakako preporučujem da se poseti. Svi delovi u vezi ikona su podeljeni u smislene celine i kvalitetno napisani. U sklopu sajta se nalazi nekoliko video snimaka koji pružaju još bolji uvid u tehniku ikonopisa. Sam sajt je napravljen prilično minimalistički i jednostavno, ali se vidi da se još radi na njemu i da je u planu da se ponudi na više jezika. Takođe je ponuđeno dugme Print, koje omogućuje da se stranica svede u formu pogodnu za štampanje.

Autor ovoga sajta kaže da se odlučio za onlajn verziju udžbenika iz razloga što nudi veće mogućnosti oko uređenja i kvalitetnije prezentovanje sadržaja. Takođe je upućen i poziv, ako je neko zainteresovan da pomogne oko prevođenja sajta.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.