September 13, 2009 | Posted in:Knjige |

Poslovanje brzinom misli je knjiga koju je 1999 godine napisao Bil Gejts i u njoj je opisan njegov pogled na primenu informacionih tehnologija. I ne samo na primenu nego i na budući razvoj.
Mada je od tada prošlo deset godina knjiga Poslovanje brzinom misli nije ništa izgubila od vrednosti koju poseduje. U startu, kad sam dobio knjigu, mislio sam da je to samo jedan veliki hvalospev Microsoftu, ali sam se uverio da nije. Ima na kraju knjige deo koji ima i tu svrhu, ali ga ja nisam čitao.

Poslovanje brzinom misli knjiga

Sama knjiga “Poslovanje brzinom misli” je podeljena u nekoliko celina, u kojima se analiziraju razni delovi primene informacionih tehnologija. Iz današnje perspektive se može videti gde je to Bil Gejts imao pravo u predviđanjima, a gde je pogrešio. Mada i to gde je pogrešio, te greške su samo u proceni brzine kojom će se neke stvari odvijati. Nešto se brže dogodilo, a neke tehnologije se mnogo sporije razvijaju.

Lično meni se svideo deo gde opisuje tehnologiju koja je u startu imala radni naziv kancelarija bez papira. U samome startu je integisana u samo poslovanje Microsofta i tu je rađeno na njgovom doterivanju. Tek kada su oni bili zadovoljni, ponudili su sistem na prodaju.

Ovu knjigu bi svakako mogao da preporučim svima koji se bave menadžmentom u informacionom sektoru, jer se nudi pregledan sistem za upravljanje projektima. Nije baš da je sve tehnički napisano, već je samo dato okvirno razmišljanje i okviran prikaz razvoja raznih sistema i njihove primene. Knjiga je napisana jednostavnim jezikom, pa se ne umara mnogo čitajući je.

Podelite tekst sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.