September 13, 2009 | Posted in:Knjige |

Poslovanje brzinom misli je knjiga koju je 1999 godine napisao Bil Gejts i u njoj je opisan njegov pogled na primenu informacionih tehnologija. I ne samo na primenu nego i na budući razvoj.
Mada je od tada prošlo deset godina knjiga Poslovanje brzinom misli nije ništa izgubila od vrednosti koju poseduje. U startu, kad sam dobio knjigu, mislio sam da je to samo jedan veliki hvalospev Microsoftu, ali sam se uverio da nije. Ima na kraju knjige deo koji ima i tu svrhu, ali ga ja nisam čitao.

Poslovanje brzinom misli knjiga

Sama knjiga “Poslovanje brzinom misli” je podeljena u nekoliko celina, u kojima se analiziraju razni delovi primene informacionih tehnologija. Iz današnje perspektive se može videti gde je to Bil Gejts imao pravo u predviđanjima, a gde je pogrešio. Mada i to gde je pogrešio, te greške su samo u proceni brzine kojom će se neke stvari odvijati. Nešto se brže dogodilo, a neke tehnologije se mnogo sporije razvijaju.

Lično meni se svideo deo gde opisuje tehnologiju koja je u startu imala radni naziv kancelarija bez papira. U samome startu je integisana u samo poslovanje Microsofta i tu je rađeno na njgovom doterivanju. Tek kada su oni bili zadovoljni, ponudili su sistem na prodaju.

Ovu knjigu bi svakako mogao da preporučim svima koji se bave menadžmentom u informacionom sektoru, jer se nudi pregledan sistem za upravljanje projektima. Nije baš da je sve tehnički napisano, već je samo dato okvirno razmišljanje i okviran prikaz razvoja raznih sistema i njihove primene. Knjiga je napisana jednostavnim jezikom, pa se ne umara mnogo čitajući je.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.