August 9, 2008 | Posted in:Na Internetu ima |

Priliko rada na Internetu, konstantno sam izložen problematičnim programima. I mada koristim kombinaciju prilično kvalitetnih programa, ipak se dešavaju havarije. Danas je došlo do jedne pojave na kompjuteru i pomislio sam da je na njemu instaliran možda neki problematičan program. Odmah je naravno odrađeno skeniranje svih fajlova.
Ali bilo ih je više instalirano. Rešio sam da ih sve redom obrišem, i prvo mi je za oko zapeo program vx2.look2me . Malo sam se raspitao o tom programu i primetio sam da postoje na Internetu neke aplikacije napravljene samo sa ciljem brisanja look2me sa kompjutera. Jednu od njih sam ja upotrebio jeste Look2Me Remover 1.2.0, koja je inače besplatna. Program Look2Me je potencijalno veoma opasan jer je u pitanju trojanac koji otvara mogućnost da se na zaraženi kompjuter instalira veći broj dodatnih programa, i to sve mimo znanja vlasnika. Ima ga u više varijanti i prilično dugo je uspevao da bude nevidljiv za antispayware, pošto prilično uspešno ih zavarava.
Znači sada na kraju samo jedna preporuka, dok radite na kompjuteru obavezno pravite beckup jer je to jedini način da se preduprede moguće neprijatnosti. Izrada rezervne kopije onoga na čemu radite, će vam oduzeti malo vremena. A može da vas poštedi rada od nule, u slučaju nekoga problema sa kompjuterom. Kod mene je ovo dokazano u praksi, pa zato i predlažem izradu beckupa.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.