June 2, 2008 | Posted in:Na Internetu ima |

Google translate jeste usluga koja je postala dostupna svima nama, jer je ubačen i hrvatski jezik, a u planu je i dodavanje srpskog jezika. Prevođenje celih veb stranica sa engleskog ili nekog drugog jezika se sada pretvara u dečiju igru. Google translate se zasniva na sopstvenom softweru, za razliku od konkurenskih firmi koji koriste licencirani software za prevošenje teksta. Za ovu novinu sam saznao na blogu technology-guide koji inače obiluje savetima u vezi svakodnevnoga korišćenja kompjutera.

Google translate poseduje određena ograničenja i daleko je od savršenog prevodioca. Ali u većini slučajeva će vam pomoći da kvalitetno i brzo odradite posao, pogotovo ako ste tanki sa znanjem nekoga jezika. Google translate (http://translate.google.com) u svakom slučaju treba uvesti u svakodnevan rad, jer iako ima nedostataka koji povremeno mogu biti veoma iritirajući, značajno će vam olakšati korišćenje i rad na Internetu.

2 Comments

  1. rakka
    January 13, 2009

    rade

  2. rasadnik
    April 14, 2010

    Zaista ovaj Googlov servis koristim, i mozda nije bas idealan, ali meni sasvim fino posluzi.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.