July 13, 2008 | Posted in:Linux |

andLinux je nešto što me je veoma zainteresovalo. Znao sam od ranije za taj projekat, međutim unazad nekoliko dana sam se malo bolje raspitao o njemu. Praktično je u pitanju da se Ununtu instalira na Windows. I potom možete da koristite sve Linux programe na Windowsu. Kažu da je dobro da se andLinux koristi za upoznavanje sa LInuxom, kao jedno od jednostavnijih rešenja.

Inače je čitav sistem zasnovan na coLinuxu, koji omogućava komunikaciju iemeđu LInuxa i Windowsa. A ta komunikacija bi trebala da radi tako da se posle opcije Copy u Windowsu, Paste uradi u Linuxu. Ovo važi samo za reči koliko sam video u predstavljanjima. Uz pomoć andLinuxa, može se pristupiti i raditi sa svim fajlovima koji su u sklopu Windowsa. Tako je uklonjen jedan od većih problema koji je odbijao ljude od slobodnih rešenja, a to je bila potreba za radom na dve odvojene particije.

Dobar tekst o andLinuxu se može pročitati u Svetu kompjutera. To je sve što mogu da napišem, a da ga nisam isprobao na svom kompjuteru. Ali ću uskoro da napišem i moje utiske. Namestio sam da se skine sa matičnog sajta, pa ću ga onda testirati.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.