July 11, 2008 | Posted in:Na Internetu ima |

Netvibes, je web aplikacija koja nudi izradu sopstvene početne stranice na Internetu. Potrebno je samo se registrovati i kada se ulogujete pojavljuje se standardna početna stranica. Moduli su kod Netvibesa krajne jednostavni, a ikone za manipulaciju su vidljive kada se pređe preko gornjega desnoga ćoška. Pored toga što moduli se lako dodaju ili uklanjaju, postoji mogućnost i da se postavi nekoliko tabova sa različitim namenama stranica. Postoje ovakvi web servisi i u produkciji velikih kompanija kao što je Google ili Yahoo, ali uprkos tome Netvibes zauzima veliki udeo na Internet tržištu. Posao je dobro odrađen, sve je intuitivno i logično složeno, pa je to i rezultiralo velikim brojem registrovanih članova. Netvibes se i daje razvija nesmanjenim tempom i to u dobrom pravcu. Jednostavno se uvode dodatci koji su korisni za članove.

Ja sam Netvibes posetio slučajno jer sam našao jedan tekstić, gde je on bio spomenut. Kada sam stigao na sajt, svideo mi se, pa sam malo pretražio Google i pročitao iskustva korisnika. U to vreme sam koristio servis od Googla koji je imao istu namenu, ali sam se ipak odlučio registrovati. Rezultat je bio, da sam proveo nekoliko sati podešavajući svoju početnu stranu. Jednostavno, sve je išlo sasvim opušteno. To je bilo pre skoro dve godine, a ta moja stranica na Netvibes je još uvek ista. Odlučio sam se da mi trebaju tri taba, u prvom su mi moduli za utvrđivanje IP broja, kalendar, lista zadataka i jedan modul koji pretražuje slike sa Googla i prikazuje ih. U drugom tabu su mi složeni feedovi koje prikupljam sa 10 blogova. I na kraju treći tab sadrži nekoliko Flash igrica za razonodu. broj modula je zaista velik, i može se naći verovatno već za sve namene. Ako se potrudite i odradite malo posla, bićete zadovoljni postignutim rezultatima.

Netvibes se polako lokalizuje za srpski jezik i to prevođenje bi trebalo biti uskoro gotovo.

1 Comment

  1. Ivana
    July 13, 2008

    Netvibes i ja koristim vec neko vreme, mada neradim ništa posebno sa kompom. Malo sam doterala feed-ove kada sam videla ovaj tvoj post i zaista je to zanimljiv dodatak.

    Pozdrav

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.