August 1, 2008 | Posted in:Instant messenger |

* AIM
* Bonjour
* Gadu-Gadu
* Google Talk
* Groupwise
* ICQ
* IRC
* MSN
* MySpaceIM
* QQ
* SILC
* SIMPLE
* Sametime
* XMPP
* Yahoo!
* Zephyr

Evo spiska instant masingera koje sve podržava program Pidgin. Ja lično ne koristim dugo vremena ovaj program, zapravo počeo sam ga koristiti malo pošto je postao Pidgin. A inače se pre toga zvao “Gaim”, međutim pošto se situacija zategnula oko tog naziva došlo je do promene. Kao i slični programi ( Trillian i Miranda ), i Pidgin stiže prilično tanak sa grafikom u odnosu na ostale messingere koji stižu šareni poput cirkusa.

Može se i Pidgin veoma lako doterati da bude u fazonu šarenila, i to jednostavnim dodavanjem pluginova. Verujem da će vam se dopasti njegova jednostavnost, ali ako poželite da ga obogatite funkcijama to ćete lako da odradite sa pluginovima.

Pošto radim na web sajtovima, pojavila se realna potreba da imam naloge otvorene na više IM, i da bi sa saradnicima i klijentima mogao da budem na vezi morao sam instalirati sve te silne messingere na komp i držati ih uključene. Ali sada samo instaliram Pidgina i svi nalozi su mi aktivni, a samo mi je jedan program pokrenut. Tako se troše manje resursi na kompjuteru, a i mnogo je više pregledno.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.