January 19, 2008 | Posted in:Besplatni programi |

Google Earth je program koji omogućava da posedujete 3D atlas na svom komjuteru. Program je besplatan i može da se skine sa zvanične prezentacije Google Earth. Takođe postoji Google Earth Plus i Google Earth Pro varijante koje se dodatno plaćaju, ali i besplatna varijanta ovoga programa će vas sigurno zadiviti. Prilikom instalacije u jednom od koraka bićete upitani dali želite da omogućite Googlu prikupljanje statističkih podataka, jer će to navodno omogućiti razvoj programa u pravcu koji najviše odgovara korisnicima. Takođe na kartama su selektovana mesta na kojima se mogu pogledati multimedijalni prikazi tog mesta, a na Balkanu su za sada to samo fotografije uglavnom. Google Earth koristi posebne ekstenzije za svoje dokumente i to su .KLM ili .KMZ , pa ukoliko naiđete na tako nešto na Internetu da znate sa čime to možete da otvorite. Takođe je počelo da se dodaju i 3D građevine na mape, ali se to radi samo u većim mestima.

U sklopu programa Google Earth nalazi i mapa neba sa svim zvezdama i prikazom sazvežđa. Svaki pogled koji vidite na mapi možete da sačuvate kao sliku ili da ga zabeležite u programu, pa toj lokaciji da pristupate bez ponovne pretrage. Navigacija je u programu Google Earth jako dobro urađena i nalazi se u gornjem desnom uglu, sa time što se pojavljuje tek kada se preko nje pređe sa mišem. Inače je nevidljiva, što se pokazalo kao jako dobro rešenje. Sasvim je sigurno da ćete se sa ovim besplatnim programom veoma dobro zabaviti, a i posluži će u neke korisne svrhe.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.