August 5, 2009 | Posted in:Besplatni programi |

Data storage ili što bi se reklo na našem, skladište podataka je veoma popularna i korisna stvar. Praktično to je nešto što se podrazumeva u današnje vreme. U osnovi to je veliki uređaj za smeštanje podataka, koje posle korisnici preuzimaju premaju prema svojim potrebama. Postoje sistemi koji se koriste u manjim sistemima, gde je samo ograničeni broj kompjutera može da im pristupi. I postoje sistemi koji koriste Internet i kojima može da pristupi neograničeni broj kompjutera.

Rapidshare je svakako najpoznatiji servisi koji nudi uslugu smeštanje fajlova na Internetu i koji je svoju popularnost stekao time što je besplatan i što je izuzetno lagan za korišćenje. Broj fajlova koji su smešteni na rapidshare je veliki i postoje specijalizovani sajtovi koji pretraživanje. Ja lično više volim da koristim Google, jednostavno ukucam naziv fajla koji mi treba i iza dodam rapidshare. Rezultati ovakog pretraživanja su sasvim dobri.

Međutim tolika popularnost dovela je do toga da rapidshare uvede neke sisteme koji malo otežavaju skidanje, prisiljavaju se korisnici da budu uz komp i da čekaju da bi skidali fajl po fajl. Počeli su se pojavljivati programi koji su autamizovali ceo postupak, a u poslednje vreme se izdvaja program CryptLoad. Ovaj program je neverovatno jednostavan za korišćenje, samo ga napunite linkovima i odete za svojim poslom. CryptLoad jednostavno skida fajlove u napred definisani folder, a što je veoma dobro nema ni nekih konflikata sa antivirusom ili firewallom.

Ukoliko skidate falove sa rapidshera, svaka preporuka je da isprobate ovaj program. Svidiće vam se koliko je koristan.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.