December 21, 2011 | Posted in:► SMF forum |

U osnovi postoji više modova kojima se može ubaciti kod za Google Adsens oglase u SMF forum. Pored svakog moda koji obavi podešavanja automatski, postoji i uputstvo kako da se to odradi ručno.

Tačno je da uz malo umeća Googlove oglase možete postaviti i samostalno bez dodatnih modova, ali za to je potrebno već izvesno znanje i iskustvo, tako da ću se u ovom postu pozabaviti samo opisom modova.

 

GoogAd Mod

Prvi mod koji ću predstaviti jeste GoogAd Mod. Ovaj mod služi da se oglasi prikazuju samo u sklopu postova, sa time da je moguće odrediti još dodatno njihove pozicije na kojima će se prikazivati. Oglasi mogu biti iznad  ili ispod posta, i sa desne ili leve strane posta.  Može se podesiti i opcija da li da se oglasi prikazuju samo u sklopu prvog posta ili da se prikazuju u svim oglasima. Takođe je moguće podesiti opciju da se oglasi prikazuju svima, ili samo da se Googlovi oglasi vidljivi samo gostima.

GoogAd Mod podržava verzije 2.0 RC3, 2.0 RC4, 2.0 RC5, 2.0, 2.0.1, a poslednje podešavanje ovog moda je bilo 08 novembra 2011 godine.

Slika kako izgleda deo za podešavanje ovog moda

Slika kako izgleda jedna od pozicija za prikaz oglasa na forumu

Ad Managment

Drugi mod koji koristim na Zanimljivom forumu jeste Ad Managment. koji ima već mnogo više mogućnosti za prikaz oglasa. Te je iz toga i zanimljiviji onima koji se bave izradom web sajtova. Takođe postoji mogućnost nabavke moda Ad Seller Pro od iste ekipe koja je napravila i ovaj besplatni mod. Naspram prethodnog moda koji sam predstavio, ovaj nudi mnogo više mogućnosti, mnogo više pozicija za prikaz Googlovih oglasa, mada podržava i neke druge sisteme za reklamiranje.

Sve se odrađuje automatski, tako da je jednostavan za korišćenje. 24 septembra 2011 godine su ubačena poslednja podešavanja, tako da se mod redovno ažurira.

Ovo su dva moda koja služe da se poziciniraju oglasi u sklopu SMF foruma, mogu se automatski instalirati, a ima uputstvo i za ručno podešavanje, pa kome kako odgovara. Ali je suština da omogućavaju monetizaciju posećenosti foruma. A zarada de direkno vezana za posećenost, jer se ne može zaraditi novac prostim prikazom oglasa. Zato je moja preporuka da se prvo obezbedi posećenost foruma, pa da se tek potom pristupirazmišljanju o zaradi.

 

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.