December 20, 2011 | Posted in:Šta trenutno radim |

Zanimljiv sajt kao pozicija na Internetu za ljubitelje boravka u prirodi je dobio sad i odgovarajući forum. Ovih dana sam radio na usklađivanju izgleda sajta i foruma, koji su sad na izgled slični. Razlog za ovo uređivanje jeste to što za sajt koristim CMS Joomla, a za forum ide SMF.

Sa forumom sam povezao staru bazu podataka koja je u opticaju od 2007 godine, malo sam prilagodio spisak rubrika, neke koje se ne uklapaju u novu koncepciju  foruma obrisao, a neke nove dodao. Tako su dodate rubrike Boravak u prirodi i Lov, dok je ostala rubrika Sportski ribolov. Neke poruke i prepiske su obrisane sa foruma, jer se ne uklapaju u noviju koncepciju. Ima i nekoliko rubrika opštog tipa, koje sam takođe ostavio.

Za sad još uvek radim na usklađivanju izgleda foruma i sajta, ali je već počela izvesna aktivnost na forumu, određeni broj članova se prijavio i  počeo da piše, mada sam i dalje ja najaktivniji. Takođe trenutno razmišljam i o tome kako da osmislim i napravim kavlitetan logo za Zanimljiv forum.

Što se tiče statistike posećenosti, ona pokazuje da je za prethodnih trideset dana bilo preko 590 poseta, a da se u proseku pregleda preko 4 stranice i zadrži na forumu više od 3 minute. Videćemo kako će ovo usklađivanje delovati na posećenost, koja će sigurno rasti jer je u toku zimski period. Nadam se da će i ovo osveženje u grafičkom izgledu i tematici doprineti boljoj posećenosti foruma.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.