February 13, 2010 | Posted in:► joomla |

Prilikom izrade sajta za Rasadnik Gaj iz Apatina koristio sam CMS Joomla. Mada je u stvari to jednostavan sajt, odlučio sam se za Joomlu iz razloga što se sve može odraditi brzo i da uz to bude relativno kvalitetno.

Rasadnik Gaj ima u svom sklopu i Cvećaru Gaj, pa je prilikom dogovora o izradi sajta odlučeno da se radi  i jedna galerija asortimana, da bi posetioci mogli to odmah da vide. takođe se razmišljalo i o postavljanju kontakt forme, radi lakšeg ostvarivanja kontakta sa kupcima. Kad smo sajt osposobili u osnovi, usledio je precizniji dogovor oko galerije i e-mail forme. Na osnovu zahteva koji su mi postavljeni počeo sam da pretražujem među ekstenzijama za Joomlu.

Među ekstenzijama imaju ponuđene 23 različite galerije, pa sam izvršio selekciju prema zadatim kriterijumima i izdvojio 4 koje sam potom testirao. Kad sam odabrao SPGM for Joomla!, pogledao sam dokumentaciju koja se nudi i prijatno se iznenadio. Dokumentacija je pokrila sve bitne stavke u vezi podešavanja galerije, ali nije bila previše obimna. Posetio sam sajt Les Arbes Joomla! extensions da bi saznao malo više o timu koji je napravio tu galeriju. Video sam da ima tamo još ekstenzija za Joomlu, ali sam se skoncentrisao samo na deo vezan za galeriju.

Kada sam postavio i podesio galeriju na sajt Rasadnik Gaj, oduševljen jednostavnošću rada sa njom ponovo sam otišao na sajt Les Arbes Joomla! extensions i pogledao šta su još nudili za Joomlu. Tada sam video da ima i kontakt forma pod nazivom Flexi Contact. Odmah sam je skinuo i testirao u lokalu. Pokazalo se da je jednostavna za konfigurisanje podjednako kao i galerija.

Sada sam bar rešio u skorije vreme problem galerije i kontakt forme za Joomlu, pošto ću ove dve ekstenzije sigurno koristiti i na budućim sajtovima koje budem radio. Svaka preporuka za ova dva proizvoda.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.