May 10, 2013 | Posted in:tutorial |

U prethodnih nekoliko nedelja sam se zainteresovao za rad sa e-prodavnicama i pregledajući materijal po netu video sam da je to dosta slabo pokriveno. Na nekoliko mesta se nude usluge instalacije e-prodavnica, ali verovatno iz straha od konkurencije ta ekipa se ne trudi da podeli znanje. Pošto to u osnovi nije neka preterano velika nauka, bar što se tiče instalacije, na forumu koji se bavi pitanjima kako zaraditi na Internetu sam napravio nekoliko tutoriala. Obradio sam postupak instalacije PrestaShop, osCommerce, Zen cart, Tomato cart. Ima još rešenja koja su dostupna za kreiranje e-prodavnice, međutim od svih koje sam testirao, ova četri su su mi se svidela po jednostavnosti i po ponudi mogućnosti za upravljanje.

Evo i linkova do svake teme na forumu da ih možete pogledati direktno.

Treba imati u vidu da su u njima predstavljeni samo koraci za instalaciju, za neke druge stvari vezane za te skripte ćete morati pogledati malo dalje po Internetu. Ukoliko budete imali problema sa postupkom instalacije, možete postaviti pitanje direktno u temama na forumu do kojih sam dao linkove.

3 Comments

 1. Stojan
  May 19, 2013

  Neznam dali ste upoznati sa Triple Clicks e-shopom,
  veoma popularan i na nase prostore, dostupan u preko 190 zemalja, ima vise
  od milion registrovanih clanova, koji kupuju i besplatno reklamiraju proizvode
  sa Triple Clicks-a!
  Regisracija i postavljanje proizvoda je besplatna, o naplati brine Triple Clicks,
  isplata se vrsi putem ceka ili kartice, opciju birate sami.
  http://www.tripleclicks.com/11870800/ECA

  Stojan,

 2. Marko
  May 21, 2013

  svaka čast na trudu

 3. novii
  May 22, 2013

  Nije to bio neki preteran trud, pripremao sam se da održim časove o e trgovini, pa sam usput napravio snimke ekrana i postavio na net.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.