December 19, 2010 | Posted in:Trenutna dešavanja na Internetu |

U poslednjem broju časopisa NIN stoji kratka vest da će Paypal u Srbiju biti uveden 2011 godine. To je objavljeno na stranici broj 7 broja 3129 koji je izašao 16 Decembra 2010. Kratka vest, ne potpisana u kojoj se kaže da to obećavaju iz Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

Paypal je sistem za plaćanje preko interneta bez korišćenja broja kreditne kartice ili broja bankarskog računa. Odlikuje se velikom sigurnošću i jednostavnim načinom korišćenja.

Rado bi naveo i ime novinara koji je objavio ovu “novinarsku patku”, ali se nije potpisao. Stvar je u tome da se ta vest prenosi iz godine u godinu i to uvek zahvaljjući ljudima iz Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo. To ministarstvo vodi Jasna Matić. Ovo ministarstvo je imalo više projekata vrednih pažnje u pogledu Open source rešenja koja je uspašno realizovalo. Ali oko uvođenja naše zemlje na listu korisnika Paypal-a je zapelo. Moje lično mišljenje da je razlog tome nespremnost vlasti da prilagodi zakone o finansijama po evropskoj meri.

Ali je zato vlada spremna da poveća porez na kompjutere za 10 posto, za to imaju vremena. Ali da se vratim na vest koju je objavio NIN, mada je to samo objavljeno u kratkoj formi, ipak se izgubilo među svim dosadašnjim vestima koje su najavljivala početak rada Paypal-a u Srbiji. Evo daću nekoliko linkova ka sajtovima koji su to isto najavili za 2010 godinu.

Realno broj sajtova koji su najavili ovaj događaj za 2010 godinu je značajno veći, i svi oni mogu da se pozovu na to da su samo preuzeli vest koju je prezentovalo Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo. To isto može da kaže i časopis NIN za vest koju je on objavio. Međutim postavlja se pitanje da li je u redu objavljivati vesti koje stižu iz nesigurnih izvora. A realno se Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono drštvo pokazalo kao nesiguran izvor informacija kada je u pitanju Paypal u Srbiji. Sve ispadne kao nešto rekla kazala, može a i nemora i slično.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.