June 19, 2010 | Posted in:Šta trenutno radim |

Zanimljiv sajt je prvi sajt koji sam postavio na Internetu, a radio sam ga sa jednim kolegom. Sajt je u početku redovno održavan, ali sa vremenom se radilo na nekim drugim projektima, pa se sve manje na njemu radilo na samom zanimljivom sajtu.

Kolega je nedavno rekao da ga više ne zanima rad na tom sajtu, pa sam ja preuzeo brigu o kompletnom sajtu. Prvo je uslediolo pregledavanje sajta i tu sam utvrdio, čitav niz propusta. Svi propusti su bili posledica neredovnog održavanja sajta. Probao sam da dovedem prvo forum u red, ali sam uvideo da je to nemoguće, tako da sam se sada odlučio da ga dignem iz početka sa već postojećom bazom podataka.

Čak ni samo podizanje zanimljivog foruma nije prošlo glatko, i tu je bilo problema. Ali su bar sad svi modovi na poslednjoj verziji, što odmah omogućava veću sigurnost. Sad ću polako da se bacim da dovođenje sajta u funkcionalno stanje, pošto je forum završen. Ubacio sam i kodove za prikupljanje statistike, što će omogućiti da dalje razvijam sajt u dobrom pravcu.

Ovo može da izgleda kao uzaludan posao, ali verujem da se ovaj sajt može dovesti u dobro stanje. Realno se ne može očekivati ostvarivanje nekog značajnijeg prihoda sa ove web lokacije u skorije vreme, ali videću da smislim nešto. Ako ništa drugo, zanimljiv sajt ostaje kao mesto gde ću da vežbam i dalje izradu sajtova, uostalom sa tom namerom je i napravljen.

Rad na tom sajtu je i razlog što sam malo ređe počeo da pišem postove na blogu. Jednostavno, sednem za kompjuter i malo počnem da listam sajt, tražeći greške. Kad neku grešku ili propust uočim, počnem da radim na njenom rešavanju. Kad sredim, pogledam još malo, pa uočim još nešto, nastavim na tome da radim. I kad pomislim da pišem na blogu već je kasno. Ali dobro, verujem da ću u skorije da to završim, pa ću opet malo češće da pišem postove na blogu.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.