July 23, 2010 | Posted in:Šta trenutno radim |

Inače prilikom rada sa web sajtovima u lokalu, instaliram WAMP, ali sam sad odlučio da malo bolje upoznam i pojedinačnu instalaciju programa koji se automatki instaliraju sa WAMP-om. Za početak je išla instalacija Apache servera, a cela instalacija se nenadano odužila.

Pošto iz nekoliko pokušaja nisam uspeo da nateram da Apache proradi bez problema, počeo sam da surfujem tražeći rešenje. Već sam bio otpakovao PHP5 i trebalo je instalirati apatche server i povezati ga sa PHP. Par puta sam prkidao ceo proces i nstavljao ga sledećega dana. Inače instalacija samog Apache servera nije preterano komplikovana i odvija se iz nekoliko jednostavnih koraka, ali je kod mene to negde zapelo pa ni makac.

Danas sam skontao da je problem što Apache prilikom instalacije traži php5apache2_2.dll fajl u folderu php5. A kad sam pregledao sadržaj tog foldera video sam da nema traženog fajla u njemu. Kratkotrajno sufovanje u potrazi za tim fajlom me je odvelo na kromann.info odakle sam ga skinuo i prebacio u folder php5.

Potom sam deinstalirao Apache i ponovio instalacioni postupak. Ovaj put je sve prošlo bez problema i Apache server trenutno radi bez problema.

3 Comments

 1. paor
  July 24, 2010

  da li se ikako može otvoriti datoteka (koja se nalazi u www foleru) na klik…uvijek moram ručno upisivati ono http://127.0.0.1/imedatoteke.php

  hvala

 2. novii
  July 24, 2010

  Može ako tu datoteku nazoveš index.php, onda se kuca samo localhost ili adresa 127.0.0.1

 3. paor
  July 27, 2010

  hvala, ali nije to to

  mislio sam da kad kliknem na tu datoteku da mi se odmah otvori u browseru kao i svaki drugi html

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.