March 21, 2009 | Posted in:O blogu |

Za mene se korist od bloga pre svega ogleda u tome što mogu bez problema da eksperimentišem na Internetu i vidim kakvi su rezultati. Ovaj poslednji eksperiment je bio jednostavan i dao mi je konkretna saznanja o funkcionisanju Interneta.

Stvar je bila sasvim prosta, postove na blogu sam pisao, da tako kažem u redovnim ciklusima. Naravno da su novi postovi, koje sam redovno pisao, dovodili nove posetioce na blog. Sa vremenom je to sve raslo, da bi doseglo cifru od preko 200 unikatnih poseta po Google analytics. I onda sma odlučio da usporim, a potom i da prestanem sa pisanjem psotova, da bih video kako će se dalje odvijati razvoj situacije. Posete su kao što se moglo i očekivati počele da se proređuju, a sada pošto sam napisao poslednji post pre više od mesec dana, mogu reći da su se ustalile na oko 90 unikatnih poseta dnevno.

Ovaj maleni test u vezi sa posećenošću mog bloga, je realno nebitan za dešavanja na Internetu. Međutim to je za mene veoma korisan primer, koja će mi omogućiti da bolje organizujem svoje prisustvo na Internetu, kao i da dadem preporuke klijentima za koje radim web sajtove.

Na Internetu se može naći veoma mnogo informacija, saveta i preporuka, kao i razne studije slučaja, o tome šta se dešava kada se prestane postovati na sajtu. Međutim veliki broj tih informacija je kontradiktoran, te ako ih se previše pročita samo se stvara konfuzija. Zato ovaki maleni eksperimenti pomažu da se “odvoji žito od kukolja” i omoguće lakši rad u budućnosti.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.