September 13, 2008 | Posted in:O blogu |

Pošto je u poslednje vreme postalo veoma popularno da bootovi ostavljaju reklamne poruke na ovome blogu odlučio sam da instaliram neki plugin da ih u tome sprečim. Izbor je pao na Peter’s Custom Anti-Spam i on je uspešno instaliran na blogu. Tako da će se prilikom ostavljanja komentara na blogu morati upisivati izvesna reč, koja će pomoći da se spreče bootovi da spamuju.

Ovaj plugin prilično lepo deluje, ali će se videti kako će se pokazati u praksi, mada sam video da ima još dosta pluginova namenjenih tome da spreče spamovanje preko polja za komentarisanje postova. Tako da ako se ovaj ne pokaže kao dorastao, lako ću ga zameniti. Takođe sam danas i instalirao najnovije verzije svih pluginova koje je trebalo updejtovati, što je posle jučerašnjeg updejta celog bloga još više povećalo nivo sigurnosti.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.