April 18, 2008 | Posted in:Na Internetu ima |

stara mo

Sa vremenom , kako se stiče iskustvo u radu na Internetu i kako se razvija lična tehnika za korišćenje web prostora pojavljuje se i potreba za smeštanjem sopstvenih slika na Internet . U početku je ta potreba samo da bi se taj slika posle mogla kao link postaviti na neki forum jer forumi imaju večiti strah da će im nedostajati dovoljno mesečnog protoka (taj strah je mogu reći iz iskustva opravdan). Tu uskaču sajtovi koji su se specijalizovali za smeštanje isključivo slika na svoje servere. Moj favorit trenutno jeste sajt pticica.com, na kojem na adresi novii.pticica.com možete da pogledate i neke moje slike. Pticica.com nudi mogućnost za izradu albuma što omogućava lakšu kategorizaciju snimaka, kao i veoma dobru opciju da se slike odrede kao privatne ili javne. Ako slike stavite da budu javne biće dostupne svima, ukoliko se odlučite da ih označite kao privatne, moći će ih videti samo oni kojima vi dozvolite.

Opcija koja se meni naviše svidela u sklopu sajta pticicca.com jeste da se javne slike mogu komentarisati, od strane drugih članova. Ovo je dobro došlo onima koji se malo ozbiljnije bave fotografijom, jer mogo da čuju i poneki stručan savet ili kritiku. U svakom slučaju preporuka za korišćenje web sajta ptičica.com, jer je u prednosti i za manje iskusne korisnike koji su slabi sa engleskim.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.