April 28, 2008 | Posted in:Korisne stvari za webmastere |

The zen of blogging je upravo to, knjiga koja se može pročitati za 10 minuta. Mada ako želimo da razmislimo malo o tome što čitamo, trebaće nam malo duže. Ali ni to nije problem, jer vredi. Knjiga kao i ceo Zen je u fazonu da daje neka neka pitanja i neke odgovore posle koji sledi malo duže razmišljanje. Sve je napisano u zamišljenom dijalogu staroga blogera i mladoga učenika koji tek se sprema da pokrene blog. Sa obzirom da blogovi tek dolaze na naše prostore pomalo stidljivo, svakako da je preporuka da se treba bar o njima informisati.

Mi koji vodimo blogove znamo šta je to i koji su razlozi za vođenje bloga. Ali velika većina ljudi za blogove čuje samo povremeno na vestima ili pročita u novinama. The zen of blogging je knjiga napravljena baš za takve korisnike, posle čega oni verovatno neće pokrenuti blog, ali će bar znati o čemu se priča. Da nemisle da su blogeri neka sekta. A i iskusnim blogerima će ova knjiga svakako pomoći, bar utoliko da mogu početnicimqa da dadu odgovore koje oni mogu da razumeju.

Preporuku za ovaj e-book koji je besplatan sam našao na Poglavicinom blogu, dok se on može skinuti sa adrese Probloggera, koji naravno obiluje takvim i sličnim biserima.

TAGS: , ,

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.