May 10, 2012 | Posted in:Na Internetu ima |

Voditi blog je zanimljiva stvar, možete da pišete o čemu želite i to učinite dostupnim celome svetu. Međutim vremenom ćete shvatiti da vas mnogo i ne zarezuje taj svet. Jedan od razloga je taj što vas mnogi ne vide prilikom pretraživanja.

Ima dosta toga napisanog o ključnim rečima, pozicioniranju prilikom pretrage, optimalizaciji. Međutim ovim postom želim da skrenem pažnju na jedan servis od Googla, koji nudi priliku da unesete adresu vašeg bloga, da bi on bio brže indeksiran. Brža indeksacija, za rezultat ima i brže zauzimanje dobrih pozicija prilikom pretrage, a samim time i više posetilaca.

U pitanju je servis  Google Blog Search koji je još uvek u beta fazi. Sama stranica ima minimalistički izgled svojstven za Google servise, a i beta je takođe konstatno prisutna u naslovu, i to će verovatno potrajati godinama. Posle unošenja adrese bloga, ne mogu se automatski i preko noći očekivati neki veliki rezultati, međutim od nekud se mora početi sa promocijom.

Google blogs je inače servis preko koga sam naišao na link za unošenje adrese blogova.

2 Comments

 1. anja
  May 7, 2016

  Upravo pokrenula jedan mini bebi blog.
  Hvala puno na korisnim savetima.

 2. Nikola Vejin
  May 11, 2016

  Drago mi je da je bilo od pomoći.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.