July 3, 2009 | Posted in:Na Internetu ima |

Ptičica.com spada među sajtove na koje sam se registrovao, da bih video kako su organizovani i napravljeni. Moglo bi se reći da je to jedan iz velikog mora takvih servisa na Internetu. Međutim kada sam se malo muvao po stranicama sajta, video sam da mi dobro leži. Bio je isti slučaj kao sa sajtom netvibes.com, i na ptičica.com, sve opcije koje su me zanimale su bile jasno postavljene i na logičnim mestima. Posle te registracije sam išao u više navrata na taj sajt, i testirao opcije koje nudi.

Uplodovao sam nekoliko slika, koje su drugi korisnici prokomentarisali, ja sma komentarisao slike koje su postavili drugi korisnici. I potom je nastalo zatišje, nisam išao na taj sajt nekoliko meseci.

Nedavno sam ponovo otišao da vidim šta ima, kakva su poboljšanja uveli i dok sam to pregledao vidim da je dodata opcija da se za svaku sliku posebno podese autorska prava. E sad možda je ova opcija bila i pre prisutna, a da sam je ja previdio, i to je moguće. Ili da je u međuvremenu dodata. Kako god bilo to me je oduševilo u velikoj meri, jednostavno i korisno.

autorska prava za fotografije

Ukupno je ponuđeno sedam opcija, tako da ima za svakog po nešto. U osnovi stoji da su sva autorska prava zaštićena, i ukoliko ništa ne dirate tako će i ostati. A što se tiče broja slika, mnogo ih je, i ima zaista predivnih, pa je pravo uživanje surfovati po sajtu i pregledati ih.

Na sajtu ptičica.com se možete besplatno registrovati, i potom postavljati svoje slike. Sam sajt okuplja veliki broj ljubitelja fotografije, kako profesionalaca, tako i amatera.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.