July 4, 2009 | Posted in:Trenutna dešavanja na Internetu |

Mislio sam da je u pitanju samo slučaj Apatina, sad sam uvideo da je problem malo širi. Grupa ljudi je objavila saopštenje, da bi skrenula pažnju na zloupotrebu novca od strane političara. Na saopštenje sam naišao na blogu personalmag.rs koji piše Goran Ančić.


То је uvod u tribinu u Omladinskom centru CK13 u ulici Vojvode Bojovića 13, u ponedeljak 06.07, sa početkom u 13:00 časova. Stvar je jednostavna, političari odlučuju šta je to kultura i šta je to umetnost i na taj način se finansiraju stvari koje se njima svide. Problem je konkretno, ne samo u slučaju Novoga Sada kada se skoro sav novac prelije na finansiranje tih favorizovanih projekata.


I potom sledi objašnjenje kako je to veća umetnost od ostalih, ne baš tako direktno rečeno, nego onako malo upakovano, kako samo političari znaju. Tako je i u Apatinu, tako je verovatno i u većini mesta. Ona manjina mesta koja ipak malo mudrije raspoređuje novac, ima tu sreću da u njih dolaze umetnici sklanjajući se od diktature proleterijata.

P.S.
Dok sam pisao post, vidim na Netvibes da je i Dragan Varagić skrenuo pažnju na ovo saopštenje na svom blogu. Ako se vest proširi, možda će i političari da se dozovu pameti pre nego se usude reći “Država, to sam ja“. A sa ovakvim postupcima i stavovima na tom su putu.

3 Comments

  1. Dragana Djermanović
    July 4, 2009

    Pozdrav za reakciju!
    D Dj

  1. www.draganadjermanovic.com » Blog Archive » Novi Sad guši razvoj lokalne umetničke produkcije! - [...] Novii blog [...]
  2. MOOŠEMA » Blog Archive » Kulturno-politički monopol - [...] Država, to sam ja [...]

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.