August 13, 2010 | Posted in:Korisne stvari za webmastere |

Photoshop stiže sa izvesnom količinom layera, a prilično je jednostavno napraviti i nove. Međutim na Internetu se može naći i veći broj pakovanja layera, od kojih je veliki broj besplatan za preuzimanje i korišćenje. Ovo je od velike koristi prilikom izrade web sajtova, jer može značajno da skrati vreme potrebno za rad. Webmasterima je to od velike pomoći u poslu.

Ubacivanje layera u Photo shop ide tako što fajl koji skinete, a koji ima ekstenziju .asl se iskopira u sledećoj putanji. Program Files\Adobe\Adobe Photoshop X\Presets\Styles i potom je potrebno da se layer učita direktno u programu Photoshop. Slika dole prikazuje kako se to radi na konkretan način.

Kad se klikne na ikonicu koja je označena strelicom, treba iz menija koji se pojavi odabrati stavku Load Styles i potom odabrati koje pakovanje layera želimo da učitamo u Photoshop.

A  ispod evo nekoliko linkova ka besplatnim stilovima, koje možete skinuti i odmah probati da ubacite u Photoshop.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.