January 25, 2009 | Posted in:Instant messenger |

Danas sam sređivao Pidgina, ubacivao sam naloge za Gmail i za Yahoo, pa sam potražio dodatak za Facebook. Čisto da vidim dali se nešto može naći i na tu temu, i našao sam. I to je nešto što je premašilo moja očekivanja od jednoga plugina, svaka pohvala za ljude koji su ga napravili.

Ovaj plugin možete da skinete sa ove adrese, a tu se nalaze i uputstva neka u vezi sa njime. Inastalacija je jednostavna, samo je potrebno da Pidgin bude ugašen dok se instalira plugin. Kada se potom pokrene Pidgin, samo je potrebno dodati e-mail i password od Facebooka i to je to. Koliko vidim nešto se dešava oko toga da se aktivira i funkcionalno dodavanje naloga od Skype u Pidgina. Do duše i sada je moguća ta opcija, ali je prilično siromašna sa mogućnostima.

Razlog otvaranja novih naloga za sve IM, jeste to što se ne zna kada će se pojaviti neki klijent i kako će tražiti da se vrši komunikacija oko rada na projektu. A nerealno je da se misli da će neko ko poruči sajt da otvara nalog na nečemu što do tada nije koristio, samo da bi sa nama komunicirao. Zato sam ja otvorio naloge na svim važnijim IM, pa sve to lepo dodao u Pidgina i sve je vidljivo.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.