January 29, 2009 | Posted in:Besplatni programi |

Total Commander svakako pada u veoma popularne programe. Jedna od njegovih najčešće korišćenih opcija jeste kao FTP klijenta. Mada u poslednje vreme koristim za veća prebacivanja na server program Core FTP, Total Commander je i dalje u funkciji za neke manje izmene na sajtovima. Sa vremenom je lista sajtova koji se nalaze u Total Commaneru porasla i prilikom svakog rušenja sistema morao sam ih ponovo upisivati sa korisničkim imenom i lozinkom za pristup serveru.

Sad je tu prisutan i jednostavniji sistem, samo se napravi beckup fajla wcx_ftp.ini koji se nalazi u folderu Windows. Kada ponovo dignem sistem i instaliram Total Commander, samo wcx_ftp.ini fajl ubacim u folder Windows koji se nalazi na C particiji. Jednostavno i brzo, međutim kada mi zatreba korisničko ime i lozinka za pristup Cpanelu, pojavi se manji problem. U fajlu se vidi korisničko ime, ali je lozinka zaštićena enkripcijom. E tu na scenu stupa jedan simaptičan program koji se zove DecrypTC. Program je krajnje jednostavan za korišćenje samo se prebaci lozinka iz wcx_ftp.ini fajla i generiše se u tom programu u čitljiv oblik. DecrypTC jeste besplatan program koji na sasvim jednostavno i precizno obavlja svoju ulogu. Svaka preporuka da ga skinete i sačuvate, jer se nikada ne zna kada bi vam mogao zatrebati.

Postoji i komercijalno rešenje, ali njega nisam imao potrebe da isprobam. Taj program se zove Total Commander Password Recover.

Podelite tekst sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.