January 29, 2009 | Posted in:Besplatni programi |

Total Commander svakako pada u veoma popularne programe. Jedna od njegovih najčešće korišćenih opcija jeste kao FTP klijenta. Mada u poslednje vreme koristim za veća prebacivanja na server program Core FTP, Total Commander je i dalje u funkciji za neke manje izmene na sajtovima. Sa vremenom je lista sajtova koji se nalaze u Total Commaneru porasla i prilikom svakog rušenja sistema morao sam ih ponovo upisivati sa korisničkim imenom i lozinkom za pristup serveru.

Sad je tu prisutan i jednostavniji sistem, samo se napravi beckup fajla wcx_ftp.ini koji se nalazi u folderu Windows. Kada ponovo dignem sistem i instaliram Total Commander, samo wcx_ftp.ini fajl ubacim u folder Windows koji se nalazi na C particiji. Jednostavno i brzo, međutim kada mi zatreba korisničko ime i lozinka za pristup Cpanelu, pojavi se manji problem. U fajlu se vidi korisničko ime, ali je lozinka zaštićena enkripcijom. E tu na scenu stupa jedan simaptičan program koji se zove DecrypTC. Program je krajnje jednostavan za korišćenje samo se prebaci lozinka iz wcx_ftp.ini fajla i generiše se u tom programu u čitljiv oblik. DecrypTC jeste besplatan program koji na sasvim jednostavno i precizno obavlja svoju ulogu. Svaka preporuka da ga skinete i sačuvate, jer se nikada ne zna kada bi vam mogao zatrebati.

Postoji i komercijalno rešenje, ali njega nisam imao potrebe da isprobam. Taj program se zove Total Commander Password Recover.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.