August 19, 2012 | Posted in:Besplatni programi |

Da, i to se desilo, GIMP se može namestiti da je sve smešteno unutar jednog prozora. Zaista ne znam zašto je to bio toliki problem, ali je i to sad moguće. Dosadašnji sistem rada programa, gde je sve bilo složeno u odvojenim prozorima je bio veliki problem ljudima koji su ga probali koristiti. Zahvaljujući velikom broju uputstava na Internetu, koji su objašnjavali osnove rada sa Photoshopom i zbog lagane mogućnosti nabavke istoga, nikom nije padalo na pamet da se cima sa programom GIMP.

GIMP sve u jednom prozoru

Ali situacija se polako popravlja, na sajtu gimptutoriali.blogspot.com se nalazi dosta tutoriala za sređivanje slika, koji olakšavaju korisnicima da nauče koristiti program. Za napredne korisnike će i dalje Photoshop ostati glavni alat, što i nije neki problem jer oni svojim znanjem mogu lako da ga otplate. Za nas koji program za obradu slika koristimo jedanput nedeljno, GIMP će biti i više nego dovoljan.

 

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.