October 17, 2009 | Posted in:Aktivizam |

Nimalo svetla budućnost nas ne čeka, bar po pitanju klimatskih promena. One svakako postoje i postojale su od samoga postanka planete Zemlje. Međutim sad se malo prebrzo odvijaju, mada ni to nije problem za planetu Zemlju. Ona je idealna za razvoj života.

Međutim stvar je što je prebrzi ciklus klimatskih promena poguban za čoveka, ali imamo mi ideja za spas. Ideje su naravno u stilu tehnike i tehnologije koja nas je i dovela u ovu situaciju. Jedna je posebno simtomatična, a srž te ideje jeste da se malo pomeri osa okretanja Zemlje, da bi se dovela u idealnu, i na taj način se omogući dalji razvoj ljudske civilizacije. Osnovni problemi sa klimatskim promenama su vezani za efekat staklene bašte, otopljavanje glečera i leda, poplave i Golfska struja.

Na žalost, i mi u Srbiji dajemo zdušan doprinost globalnoj katastrofi. Kao ono šatro se brinemo, i potpisuju se na državnom nivou razni protokoli i još čak i donosimo zakone. Koje zatim opušteno ne sprovodimo u delo. I to tako iz godine u godinu.

Ovaj post sam trebao napisati i objaviti pre neki dan u sklopu akcije Blog Action Day 2009, na temu Klimatske promene. Ali sam imao toliko problema sa hostingom i njihovom podrškom da je to neverovatno. Sad samo mogu još jednom da preporučim onima koji hoće da imaju poslove sa hostovanjem sajtova, neka vide šta se o kojoj hosting kompaniji piše po netu. Cene su u celoj priči nebitne.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.