August 4, 2010 | Posted in:► SMF forum |

Čitav niz problema je pratio instalaciju AjaxChat Integration na forum čija je tematika poljoprivreda. Ali kad je sve već bilo gotovo naišao sam na poslednji i veoma zanimljiv problem. Inače za chat room sam se odlučio da ga instaliram, da bi smanjio količinu offtopica na forumu. Offtopic jedan od najvećih problema sa kojim se srećem na svim forumima koje održavam, a na žalost jedino je banovanje ono što daje rezultate u njegovom suzbijanju.

Ali da se vratim AjaxChat Integration i negovom podešavanju. Kad sam završio kompletnu instalaciju, sve je delovalo kao da je u redu. Međutim kad bih nešto otkucao i poslao, to se nije prikazivalo u glavnom prozoru chata. Počeo da sam da surfujem po netu i to je prilično potrajalo. Ali sam naišao na rešenje problema. Ceo problem je pravio jedan drugi mod i to Pretty URLs.

Rešenje ovog problema jeste da se sledeći kod doda u fajl .htaccess i potom će sve da radi.

RewriteRule ^chat/?$ ./chat/index.php [L,QSA]

Ovaj kod treba dodati pod delom RewriteRule i potom će se chat room moći koristiti bez ikakvih problema.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.