December 9, 2010 | Posted in:► SMF forum |

Nedavno sam premestio sve sajtove na kojima radim na hosting nalog kod firme Hostagator. Među njima je i forum Poljoinfo.com koji se pokreće uz pomoć SMF foruma. Samo prebacivanje i povezivanje sa domenom je prošlo veoma gladko i sve je radilo bez ikakvih problema.

Međutim kad je izašao SMF forum u verziji 1.1.12, pojavili su se problemi. Do tada sam iz admin panela samoga foruma radio prebacivanje na noviju verziju, ali mi je sad to počelo praviti problem. Kada bih počeo sa prebacivanjem, dobio bih informaciju da nemam ovlašćenje da pristupim index.php fajlu. Sačekao sam nekoliko dana i probao ponovo da odradim prebacivanje na noviju verziju, ali i dalje bez rezultata.

Počeo sam da pretražujem po Internetu, za početak na forumima od Hostgatora, a potom i na forumu za podršku SMF i video sam da se dosta pisalo na tu temu. Iznenadilo me to što je na forumu Hostgatora, prilikom prepiske sa moderatorima, uporno se davao odgovor da se otvori ticket, pa da će se onda dati rešenje za ovaj problem. Pošto bi mi to oduzelo još više vremena, okrenuo sam se ostalim izvorima.

I rešenje sam našao na forumu za podršku SMF-a, a u pitanju je jedan mali patch koji se instalira redovno preko sistema za dostavljanje paketa. Naslov te teme jeste SMF 1.1.11 to SMF 1.1.12 update error i u njemu se nalazi link za preuzimanje patcha koji rešava ovu neprijatnu situaciju i omogućava da se bezbednost foruma podigne na viši nivo.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.