February 12, 2011 | Posted in:► joomla |

Uputstvo za prelazak sa Joomla 1.5 na Joomla 1.6

Nedavno sam doživeo neprijatnost, sajt mi je hakovan. Zapravo su hakovani svi sajtovi na kojima radim. Ništa strašno, u skoro sve index fajlove je ubačena po jedna linija koda. Google je te sajtove označio kao potencijalnu pretnju pa su pojedini browseri izbacili obaveštenje da su sajtovi pretnja za korisnike. Veoma neprijatna situacija, koja zahteva veliko angažovanje da se reši.

Prvo sam rešio sajt Poljoinfo.com pošto sam na njemu nedavno pokrenuo mogućnost da se zakupi prostor za reklame. To je obavljeno relativno brzo, sa ostalim sajtovima ide malo teže i duže.

Sad trenutno radim na rešavanju problema sa sajtom Zanimljiv.org, gde sam zakomplikovao situaciju. Pošto je Zanimljiv sajt podignut uz pomoć Joomle, odlučio sam da dignem sajt nanovo sa postojećom bazom podtaka. Odem lepo na sajt od Joomle i skinem najnoviju verziju. Obrišem na serveru stare fajlove, i uplodujem najnoviju verziju Joomle. Krenem sa instalacijom, ubacim podatke o postojećoj bazi podataka i to lepo završim. Međutim kad sam završio imam šta i da vidim, potpuno prazna Joomla.

Kad sam tražio uzrok, video sam da sam skinuo Joomlu 1,6, a ja sam koristio za Zanimljivam  sajt Joomlu 1,5. Sad mogu reći da je verovatno tu problem, a da li jeste tek ćemo da utvrdimo.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.