April 6, 2008 | Posted in:Web razmišljanja |

Web sajtovi su bili neko vreme promovisani kao prodavci koji su non-stop dostupni kupcima, sa svim raspoloživim informacijama koje bi mogle da zainteresuju potencijalnoga kupca. Ali taj koncept je imao jedan problem malo kasnije, jer što bi se reklo taj naš web prodavac je bio gluv, za mišljenje kupca. Ali su se posle pojavile neke forme, koje su omogućavale komunikaciju izmedu prodavca i kupca. Kvalitetan sajt u današnje vreme se nemože zamisliti bez tih formi i aplikacija.
Tu su se pokazali jako dobro komentari, koje mogu da ostavljaju posetioci i koji su javno dostupni kasnije. Takođe se dobro pokazalo postavljanje foruma, gde se pruža mogućnost komunikacije korisnika ne samo sa web sajtom, nego i izmeðu sebe. Kao jedno zanimljivo rešenje se pruža i postavljanje glasanja na web sajt. Ali sve te forme se moraju precizno osmisliti i dobro administrirati. Praktično je nemoguće zamisliti ozbiljan saj sada a da nema nešto od svega toga na sebi, čak se pojavljuje i dosta blogova koji imaju ponešto od toga integrisano u sebe. U početku se javljao izvestan otpor prema svemu tome, jer su web masteri insistirali na statičnosti sajtova, pre svega zbog odbijanja da uče o drugim programskim jezicima. Tu pre svega mislim na PHP i Javascript.
Uglavnom ko misli da dobro iskoristi svoju web prezentaciju i učini je kvalitetnijom i konkuretnijom, jednostavno to mora uraditi. Jer konkurenski sajtovi to sasvim sigurno imaju. Ako neznate kako, platite nekoga da vam to odradi.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.