August 27, 2010 | Posted in:Web razmišljanja |

Pre nekoliko meseci zbog prevelikih cena kod domaćih provajdera odlučili smo da premestimo poljoprivredni forum negde u inostranstvo. Odluka je pala da to bude kod firme Go daddy koja je poznata i često se spominje. Malo smo se raspitali na Internetu, šta su i kakvi su, delovalo je sve OK.

Zakupili smo servere, koji se nalaze u Holandiji, prebacili forum i sve je delovalo sasvim fino. U sklopu hostinga smo nabacili nekoliko sajtova, svi su radili dobro. A onda je počelo da radi usporeno. Počeo sam da pregledam fajlove tražeći grešku, međutim posle nekoliko dana sve se vratilo u normalu. Pomislio sam, jbg dešava se. Međutim usporavanje se ponovo pojavilo posle desetak dana. Trajalo je koji dan, pa se onda sve vratilo u normalu. I onda se počelo vrtiti u krug. Njihov kontrolni panel je toliko konfuzan i ne pruža informacije na očekivan način, i to do te mere da mi ni u jednom trenutku nije bio od pomoći. Zapravo njihov kontrolni panel deluje kao da su ga pravili za neprijatelje, a ne za klijente.

Korisnici su imali dosta primedbi na rad foruma, stalno su se žalili i skretali pažnju na probleme. Ja sam čak i na DPT forumu pokrenuo temu o tome. E tamo su me posavetovali da uzmem drugi hosting. I počeli smo sa potragom i na kraju je izbor pao na Hostgator i njihovu ponudu.

Za sad radi testiranja smo pebacili samo blog Bubamarac. Koliko vidim ne radi loše.

A što se tiče hostovanja kod firme Go daddy, nikad više, i štaviše topla preporuka svima da beže od njih što dalje.

3 Comments

 1. Davor
  December 3, 2010

  Godaddy je zakon za domene, za hosting izgleda da nije. Čuo sam samo riječi hvale za gator, ono što bih vam preporučio je bluehost na kojem sam skoro 2 god i svih 20+ stranica radi super.

 2. novii
  December 5, 2010

  Pa sa 20 stranica, svaki hosting bi trebalo da radi dobro, kod mene za poljoprivredni forum – poljoinfo.com je problem što ima indeksirano preko 20 000 stranica. Pa se prema tome moram prilagođavati.

 3. Davor
  December 9, 2010

  Nisam mislio na 20 indeksiranih stranica nego na 20 zasebnih domena :_)

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.