November 27, 2007 | Posted in:Besplatni programi, Web galerije |

Web Album Generator sigurno jeste najbrži, ali zato nikako nije preterano kvalitetan. Princip po kojem on radi je da se skine instalacija sa Interneta i instalira se program na kompjuteru. Kada se pokrene instalirani program, otvara se prozor u kojem se veoma lako snaći. Neophodno je selektovati slike koje ćemo prikazati u galeriji. I potom pokrenuti čarobnjaka koji će nas kroz nekoliko koraka provesti kroz podešavanja izgleda buduće galerije.

Tom prilikom ćemo se odlučiti dali ćemo umanjene prikaze slika staviti iznad ili ispod slike, koja će biti veličina slike koja se prikazuje, boja pozadine i još nekoliko stvari. Izgled galerije posle završenog rada je sasvim zadovoljavajući, a najvažnija prednost je što nema potrebe za znanjem HTML-a ili CSS-a.

To je za lične prezentacija sasvim dovoljno, međutim ako se pravi radi promocije potrebno je doraditi je ručno. Tu pre svega mislim na ubacivanje meta tagova. Na svu sreću dobar deo galerije je zasnovan i na CSS-u, što može značajno olakšati ručno doterivanje izgleda sajta.

U svakom slučaju preporučujem da se program Web Album Generator skine jer je besplatan i jednostavan za korišćenje, tako da omogućava jednostavno kreiranje probnih galerija da bi se videle njegove mogućnosti. Napravljena galerija se ne mora isključivo koristiti za hostovanje slika na Internetu. Već se sasvim solidno može pokazati i ukoliko se odlučimo da je narežemo na CD i da sa njega vršimo prezentovanje slika

3 Comments

 1. coaa
  January 24, 2008

  Dali postoji neka literatura za koristenje tog Web album Generatora

 2. coaa
  January 24, 2008

  Ako postoji literatura gde se moze skinuti…

 3. stolar
  January 24, 2008

  Koliko sam ja video ne postoji ništa, pa ću se ja angažovati da napravim nešto. Možeš li reći šta te konkretno zanima u vezi sa tim programom.
  Web Album Generator – tutorial

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.