November 9, 2007 | Posted in:Web galerije |

Na Internetu se može naći veći broj rešenja koja nude automatizovano stvaranje Web galerija, to jeste većeg objavljivanje većeg broja slika koje će biti lepo složene i po potrebi razvrstane u kategorije. Neka od tih rešenja su komercijalna i moraju da se plate, dok postoji sasvim pristojan broj rešenja koja su besplatna ili slobodna za korišćenje.
Prvo da kažem da me interesuju samo besplatna ili slobodna rešenja, jer po svojim kvalitetama ne zaostaju mnogo za onima koja se plaćaju. Odmah ću naglasiti da neki nude i besplatan hosting za galerije koje napravimo, ali to je nešto što bi trebalo izbegavati. Jednostavno je to opcija koja previše ograničava rad sa Web galerijama. Takođe ću napomenuti da je i sa Photoshopom takođe moguće napraviti pristojnu Web galeriju. Naravno da se kod tako napravljene galeije za Web moraju još ručno doterati stranice koje budu generisane za objavljivanje. Galerije koje se prave za Web bi se mogle grubo podeleiti na one koe će biti instalirane na serveru i na one koje se prave na kompjuteru kod kuće i potom se prebacuju na Internet.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.