October 25, 2008 | Posted in:Trenutna dešavanja na Internetu |

Danas sam gledao vesti na B 92 i kao jedna od vesti jeste bilo predstavljanje knjige Priča bez kraja. Kao gošća u vestima se pojavila i jedna od autorki bloga, koja je izjavila da je to na ovim prostorima prvi put da su zapisi sa bloga objavljeni kao knjiga. Ovo naravno nije tačno, pošto je nešto slično objavljivano u sklopu Blogopena.

Možda je autorka mislila da je ovo prvi put da su objavljeni zapisi sa nekoga bloga koji se vodi u sklopu B 92, ali to nije rekla. Ili je možda mislila da je ovo prvi put na ovim prostorima da se predstavlja neka knjiga sa tekstovima iz blogosfere na sajmu knjiga, ali nije ni to rekla. ili je mislila nešto drugu, ali ja samo kažem šta sam čuo da je izjavila u vestima.

Neko će reći da sam pristrasan, jer blogovanje na Blogu od B 92 smatram elitističkim i previše izloženim cenzuri gde nije dozvoljeno drugačije mišljenje. Iz toga razloga ni neobilazim blogove koji se vode na tom blog servisu, niti ih držim u svome blogrolu, a ni među feedovima koje pratim uz pomoć Netvibesa. Na sajtu gde je objavljena vest o objavljivanju knjige, sam jednostavno morao da ostavim komentar.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.