September 23, 2012 | Posted in:Posao |

Drop shipping

 

Jedna slika umesto hiljadu reči. U principu je to veoma jednostavan metod, koji je na Internetu veoma popularan. Međutim zahteva odličnu logistiku i pripremu pre početka rada.

Sistem ide ovako, nađete neku veletrgovinu koja ima uslove koji vama odgovaraju. To bi za početak bilo da isporučuju robu željenog kvaliteta na tačnu adresu. Ovaj deo morate lično proveriti, jer ono što će vam prezentovati i reći u ličnom kontaktu jeste samo med i mleko. U stvarnosti je to malo više zahtevno. Zatim vi ponudite par proizvoda iz njihovog asortimana, po svojim uvećanim cenama. Nađe se zainteresovan kupac koji vam za tu robu plati. Vi potom javljate veletrgovini i pošto im uplatite novac, oni željeni proizvod šalju na adresu kupca. Vi robu plaćate po veleprodajnim cenama, a kupac vama po maloprodajnoj ceni, razlika između te dve cene jeste vaša zarada.

Te vaše uvećane cene su u stvari maloprodajne cene koliko košta takva roba i u prodavnicama. Na taj način se direktno namećete kao konkurenti. Stvar je veoma fleksibilna i ima mnogo varijacija, pa je potrebno više vremena posvetiti pripremama. Na žalost kod nas još nedovoljno rešeno zakonima, pa je cela procedura u pojedinim koracima malo čudna.

Korisni tekstovi na ovu temu

 

TAGS: ,

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.