April 1, 2009 | Posted in:O blogu |

Kako da se na brzinu sačuvaju linkovi, kada se naiđe na interesantan tekst, a u žurbi smo. Odgovor je jednostavan, snimimo ih u Bookmarks ili u Favorites. Međutim kada dođe do rušenja sistema, a nismo napravili beckup, svi ti linkovi nestaju.

U poslednje vreme sve popularnije postaje čuvanje linkova na servisima, poput Facebooka ili Netvibes. Tako se nikada neće zagubiti dragoceni linkovi, ili da se kaže da je manja verovatnost za to.

I tu se nalazi jedna novotarija koju sam dodao na svoj blog, a to su linkovi direktno do tih servisa, koji će vam omogućiti da lakše zabeležite postove koji su vam zanimljivi na ovom blogu. Inače dodavanje takvih linkova koji će omogućiti lakše čuvanje adrese vašega bloga ili web sajta je korak koji se preporučuje radi povećanja poseta. U tom cilju preporučuje se ubacivanje aplikacije koja služi da se neko obavesti o nekom postu, tako što se u polje predviđeno za to upiše njegova e-mail adresa. To je poznato kao Obavesti prijatelja, međutim mislim da je još rano da se to počne koristiti na ovim prostorima.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.