December 10, 2012 | Posted in:Na Internetu ima |

Digitalizacija polako dolazi među sve slojeve drštva, pa je tako stigla i među tragače za zakopanim blagom. Ovaj put ću se samo kratko osvrnuti na deo poslovanja vezan za Internet, mada ima tu još zanimljivih informacija o korišćenju novih tehnologija u traganju za blagom. Cela tematika će možda se nekima učiniti smešnom, ali ako bi se raspitali kako ide trgovina preko aukciskih sajtova i kakve su cene, možda i shvate svu ozbiljost posla.

U pitanju su sajtovi zakopanoblago.com i skrivenoblago.com koji su mi privukli pažnju. Oba sajta u svom sklopu imaju i forume, skrivenoblago.com ima na svom forumu trenutno preko 9 600 napisanih poruka, a zakopanoblago.com na svom forumu ima preko 3 000 napisanih poruka. Verovatno na Internetu ima još sajtova slične tematike, ali ovi su trenutno najbolji.

Što se tiče monetizacije ovakvi sajtova, koji imaju tematiku zakopanog blaga, postoje tri grupe kojima bi bilo zanimljivo da se predstave na njima. Prva su proizvođači metel detektora, druga su smeštaji u blizini značajnijih lokacija i treća grupa su oni koji se bave otkupom starina i zlata. U principu svi bi imali koristi da plate reklamu koja nije verovatno mnogo skupa, ali i da se predstave promotivnim tekstovima na tim sajtovima.

To gore je bilo vezano za sajtove, a što se tiče traženja zakopanog blaga, najveća prepreka je zakon. Nisam mogao naći konkretno tumačenje kako to tačno ide po zakonu, bilo bi zgodno da postoji na jednom mestu to sve predstavljeno, pošto se na ovu aktivnost odnosi nekoliko različitih zakona iz različitih vremenskih perioda.

 

Podelite tekst sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.