December 17, 2007 | Posted in:Linux |

Danas se pojavio jedan zanimljiv tekst pod naslovom Zamke otvorenih sistema i odmah je izazvao prilično polemike, odmah naravno na Ubuntu forumu.
Pošto iskreno sumljam da ga je drug direktor ikada ozbiljnije koristio Open source rešenja, pretpostaviću da je u pitanju plaćeni oglas. Šta da se radi, protiv konkurencije je sve dozvoljeno.

3 Comments

 1. Geek
  June 10, 2008

  Pozz… U samom startu da na pomenem da ne gotivim ni GNU – OPEN SOURCE, ni microsoft ni apple… nisam fan ni jedne firme…bas zato sto svako ima svoje mane i tera neki svoj ponos “mi smo bolji od njih” i tako to.. al bi se slozio sa izjavom doticnog direktora, linux sucks ! mislim , realno gledano, glava me zaboli dok napravim particiju, pa instaliram, pa te zeza ono pa ono, pa nema drajvera, pa dok nadjes, pa dok instaliras pa one komande -sudo ovo ono…naprosto glava me zaboli i nemam nameru da se bakcem s tim glupostima… mislim da linux ne moze da se poredi sa konkurencijom (windowsom, i macom) … linux mozda jeste dobar za servere, ali kao desktop OS , nema sanse, treba jos par godina dok usavrse sve, i bude sve jednostavno i lako kao na macu ili windowsu…

 2. stolar
  June 11, 2008

  To je kao da ste skinuli vrata sa svog stana i na dovratak stavili malu priručnu mapu koja kaže gde su šrafcigeri, gde je novac, gde je kupatilo, a gde “ladno” pivo.

  Ovo je deo koji objasnjava u čemu je problem sa otvorenim kodom. Ali kao što si i sam rekao tu je sudo ovo, sudo ono. Ali je sudo uglavnom u Ubuntu distribuciji. Po pitanju bezbednosti, Windows nemože da pridje razvijenijim Linux distribucijama, pod razvijenima nesmatram naravno cp6linux, ali tu je problem sa drajverima i sa korisničkom dokumentacijom. Ja sam lično preveo izvestan broj tekstova za Ubuntu Wiki Srbija.
  Svrha moje napomene jeste da nije baš da je Linux loš, ali nije ni Windows loš. Jer iako poseduju osnovne osobine Operativnih Sistema, oni se veoma, veoma mnogo razlikuju.
  Primer te razlike je da Linux jednako shvata software i hardwer, što znači da za njega izmedju grafičke i Amaroka nema baš velike razlike. Jednostavno se suviše razlikuju da bi se mogli uporedjivati, po mom mišljenju. Ali na Internetu treba biti pažljiv jer nije baš sve što se pročita istina, ko želi istinu neka upotrebi malo Google. 🙂

 3. novii
  May 24, 2009

  Link koji je vodio do teksta je bio neispravan pošto je došlo do promene u strukturi URL-a na sajtu novina Danas. To je bila posledica odustajanja od .yu domena i naravno je napravilo katastrofu.
  Ali sam sredio link i sada opet možete da pročitate tekst koji sam komentarisao.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.