October 31, 2011 | Posted in:Korisne stvari za webmastere |

WAMP  index.php

Ovo je jedna korisna stvar ako ste kojim slučajem prilikom rada u WAMP-u izbrisali index.php file, skinete ga sa gornjeg linka i nastavite nesmetano rad. Zapravo i ne morate da izbrišete index file, dovoljno je da ga pregazite sa nekim novim index.php i da se nađete u problemu.

Ja lično sve vežbe držim složene u folderima koji se nalaze unutar www foldera. Kad počenem da nešto testiram napravim novi folder i u njega otpakujem PHP skriptu koju želim testirati, ukucam adresu localhost i otvori mi se taj famozni index.php koji se nalazi u folderu www. Lepo skrojena stranica koja omogućava prijatniji rad sa WAMP-om.

Ali pošto sam dobio jednu skriptu u paketu sa postojećom bazom podataka, a ta skripta nije proradila u folderu koji je za nju namenjen, dobio sam preporuku da je otpakujem u www folderu. Index fajl od skripte je prepisan preko orginala koji se tu nalazio, ali uzalud, jer ni to nije nateralo skriptu da proradi. Obrisao sam fajlove od skripte, a tu se našao pred problemom. Treba deinstalirati WAMP, pa ponovo ponoviti njegovu instalaciju da bi se sve vratilo u ravnotežu. Ali, pomislio sam da ako se to meni desilo, možda je još nekome, pa sam sa pretražio malo net i ubrzo našao samo traženi fajl okačen. Skinuo sam ga otpakovao i prebacio u www foder i sve je i proradilo kako treba.

Sad ja taj isti fajl nudim za preuzimanje uz pmoć linka koji se nalazi na početku teksta, pa ukoliko se nekada nađete u nevolji slobodno se poslužite.

1 Comment

  1. Pedja
    November 6, 2011

    Moj savet ti je da za svaki projekat kao i za ovakve test slucajeve napravis novi VirtualHost. http://www.zmajevognezdo.com/?p=297, ovde imas uputstvo kako, tako da u buducnosti nemas ovakvih problema. Licno imam oko 10 VirtualHostova na lokalnoj masini, sto za projekte koje sam radio, sto za potrebe testiranja raznog softvera.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.