September 11, 2012 | Posted in:Korisne stvari za webmastere |

Provera sajta na različite rezolucije ekranaKako se povremeno rad na sajtovima u poslednje vreme iskomplikovao iz mnogo razloga, pojavila se potreba da se posle završetka rada obavi dosta kontrola. U nekom prethodnom periodu je bilo dovoljno pogledati kako sajt izgleda u svakom od poznatijih browsera i stvar se tu završavala.

Sad je znatno drugačije, sajt se u početku napuca za one najpopularnije, a potom i za ostale koji su egzotični. Sad sam proverio u statistici za jedan forum je korišćeno u prethodnih mesec dana 1265 različitih rezolucija ekrana. Na vrhu je naravno rezolucija 1024×768 sa skoro 30% poseta.

Da bi sebi olakšao posao koristim sajt screen-resolution.com koji sigurno nije idealno rešenje, ali odrađuje posao. Sistem je jednostavan, gore se upiše URL adresa koju želimo proveriti, a ispod pri dnu strane se odabere željena rezolucija za testiranje. Kako je ceo sistem napravljen sa jednim ciljem sve je veoma brzo. Na svu sreću nije obogaćem naprednim funkcijama.

 

 

Podelite tekst sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1 Comment

  1. Jovan
    June 6, 2013

    Uf, ovo je jako korisna stvarcica, odlicno.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.