September 11, 2012 | Posted in:Korisne stvari za webmastere |

Provera sajta na različite rezolucije ekranaKako se povremeno rad na sajtovima u poslednje vreme iskomplikovao iz mnogo razloga, pojavila se potreba da se posle završetka rada obavi dosta kontrola. U nekom prethodnom periodu je bilo dovoljno pogledati kako sajt izgleda u svakom od poznatijih browsera i stvar se tu završavala.

Sad je znatno drugačije, sajt se u početku napuca za one najpopularnije, a potom i za ostale koji su egzotični. Sad sam proverio u statistici za jedan forum je korišćeno u prethodnih mesec dana 1265 različitih rezolucija ekrana. Na vrhu je naravno rezolucija 1024×768 sa skoro 30% poseta.

Da bi sebi olakšao posao koristim sajt screen-resolution.com koji sigurno nije idealno rešenje, ali odrađuje posao. Sistem je jednostavan, gore se upiše URL adresa koju želimo proveriti, a ispod pri dnu strane se odabere željena rezolucija za testiranje. Kako je ceo sistem napravljen sa jednim ciljem sve je veoma brzo. Na svu sreću nije obogaćem naprednim funkcijama.

 

 

1 Comment

  1. Jovan
    June 6, 2013

    Uf, ovo je jako korisna stvarcica, odlicno.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.