September 26, 2008 | Posted in:Besplatni programi |

Slepo kucanje je sasvim sigurno veština koja je od ogromne pomoći prilikom rada na kompjuteru. Pošto sam se zainteresovao mnogo za ovaj problem, odlučio sam da pregledam neke programe koji nude pomoć pri uvežbavanju rada. RapidTyping se izdvojio za sada iznad ostalih. Pre svega jer je veoma zanimljiv za rad i što nudi podršku za naša slova. RapidTyping je besplatan program za uvežbavanje slepoga kucanja, pa iako je besplatan ne sadrži u sebi problematičan kod ili neke bezvezne reklame.

RapidTyping program za slepo kucanje

RapidTyping program za slepo kucanje

Izgled prozora u kojem se radi nije standardnoga oblika i ima izgled poput nekoga laptopa. postoji veći izbor skinova tako da se može prilično prilagoditi svačijem ukusu. Takođe jedna od stvari koju bih obavezno napomenuo uz program RapidTyping, jeste da podržava veoma bogatu statistiku kucanja i da omogućava izradu ličnih tekstovamkoji će se koristiti u lekcijama. Tu je i opcija da isti program može da koristi i više korisnika, zahvaljujući tome što se može podesiti više naloga. Takođe je i dostupna portabl verzija RapidTyping programa, koja se može pokrenuti i bez instalacije na kompjuter.

10 Comments

 1. ljiljana
  October 24, 2008

  HVALA UNAPRED

 2. novii
  October 25, 2008

  Nema na čemu i drugi put. U svakom slučaju ovakav program koji može da pomogne u automatizaciji rada na računaru može da pomogne da se stvori veća produktivnost. Jednostavno brže se odradi posao i ima se više slobodnog vremena, tako da se veoma mnogo isplati naučiti veštinu slobodnog kucanja.
  Bilo bi dobri da se uzme i neka tastatura koja je dizajnirana tako da omogući lako kucanje. Ja na žalost koristim neku multimedialno/gajmersku tastatutu, pa to i nije baš najpogodnije.

 3. goxu
  November 9, 2008

  ok

 4. shomi
  November 13, 2008

  nice

 5. dubravka
  March 6, 2009

  Hvala puno!

 6. alrauna
  June 28, 2010

  kako da skinem ovaj program?

 7. dejan
  December 9, 2012

  Čoveče skratio si mi muke.

 8. nadja
  October 16, 2015

  super program

 1. Самостално научите „слепо куцање“ | Рачунарство и информатика - […] 3. RapidTyping […]

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.