December 12, 2008 | Posted in:Besplatni programi |

Kada sam naišao na na sajt oss.zentu.net adresa nije upućivala na ništa posebno. Međutim rečeniaca na vrhu sajta je sve objasnila sa tri reči – everything open source. Veliki broj Open source programa za kompjutere koji su svi redom besplatni. Što je veoma bitno svi su podeljeni u smislene kategorije i za svaki program postoji kratak opis. Čitav sajt je relativno svež i kako meni izgleda zamišljen je kao forum. Sa vremenom će se za programe razviti diskusija u skladu sa tim koliko je i taj program popularan među korisnicima.

Sajt na adresi http://www.zentu.net ću svakako dodati u svoje bookmarkse, a i vama mogu da preporučim da pogledate šta sve ima. Verovatno ćete naći neke programe koji vam trebaju. A pošto je zamišljen kao forum možete i postaviti pitanja koja vas zanimaju. Tu se nalazi i sa strane ubačen sistem od Googla za prevođenje sajta, a pošto ima podršku za srpski jezik, verujem da će mnogima biti olakšano snalaženje.

1 Comment

 1. PLegend
  December 10, 2011

  Lista nekih opensource koji su kompatibilni sa WINDOWS XP/7
  ABIWORD -office
  PEAZIP – arhiva
  TRILLIAN-MSN,ICQ
  AUDACITY – MP3 muzika
  MIRO- gledanje youtube i jos nekih video site-ova (cool program)
  SOULSEEK-kao qtorrent

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.