October 17, 2012 | Posted in:Aktivizam |

Na blogu koristim Broken Link Checker i sasvim solidan program. Periodično proverava sve linkove na blogu i ukazuje na problematične. Da bi ste imali dobar blog, poželjno je da sve bude funkcionalno, pa tako treba strediti i linkove u starijim postovima, jer su i oni slika vašeg rada.

Nisam baš lično bio ažuran u sređivanju bloga do sada, testirao sam plugin i tako je stajao. Kako se u nekom narednom periodu planiram malo više baviti web dizajnom i svim što ide uz to, rešio sam da popravim te greške sa linkovima. Većina neispravnih linkova je bila vezana za projekat GNUzilla, koji je bio prvi elektronski časopis posvećen slobodnim operativnim sistemima (GNU, GNU/Linux i *BSD) i slobodnom softveru uopšte. Sve to još na Internetu, samo na drugim adresama.

Međutim izvestan broj neispravnih linkova je vodio do blogova, koji su se u jednom trenutku osvrnuli na neke neprijatne situacije, napisali oštrije tekstove.  Ili napisali tekstove koji su bili neosnovana prozivka ljudi ili institucija. Bilo kako bilo, da bi bili korektni sa svima, ti zapisi sa njihovih blogova su netragom nestali. Kad se proba pretraga, pronalazi se dosta linkova koji vode, na sad nepostojeće stranice.

Lično mi se  to ne sviđa, ako nisam u pravu ili sam preterao, napisaću izvinjenje. Do sad nije bilo potrebe za takvim aktivnostima, ali ko zna. Razlog možda leži u tome da sam se više povetio pisanju vezanom za izradu veb sajtova, nego analiziranju savremenika i dešavanja.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.