November 16, 2011 | Posted in:► SMF forum |

Nedavno sam zanimljiv forum prebacio na novi hosting, i odbacio sam staru grafičku temu, a odlučio da koristim Default temu. U principu rutinska akcija koja bi trebala da mi olakša održavanje u nekom narednom periodu. Malo je potrajalo dok sam sve sredio kako sam zamislio u osnovi da izgleda. I to je to, sad forum čeka nailazak kreativnosti da ga grafički malo doteram.

Sledećeg dana sam bacio redovni pogled na statistiku posećenosti i vide da mi ne beleži statistiku za forum. Odmah sam u Analyticsu pokupio kod koji treba da se ubaci u index.template.php, ispred dela koda  /body. Sa CoreFTP sam na brzinu skinuo taj fajl sa servera. Zatim istom akcijom taj fajl prevlačim u foleder Beckup.  Otvorim ga sa Notepad++ i iskopiram kod na predviđeno mesto, snimim fajl (Ctrl+s) iprebacim ga na server. U osnovi, do sad odrađeno više puta. Rutina, ali za malo. Kad sam učitao forum, prijavljuje mi grešku.

Kopiram nekoliko prvih reči iz poruke koja javlja grešku, ubacujem ih u pretraživač, i izlazi mi veći broj rezultata koji pišu o tom problemu. Počinjem da čitam, prvi, drugi, treći i svi pišu uglavnom isto. Default tema ima neki problem, koji se može rešiti sa priličnom količinom izmena, ali je veći deo tih rezultata za starije verzije foruma, a ja koristim poslednju verziju. Tako da odustajem od toga i odlazim na stranicu sa modovima.

 

Tu se nudi nekoliko rezultata, ali mi pažnju privlači mod Google Analytics Code i skidam ga. Sledi test u lokalu, uspešno. Prebacujem ga sa menadžerom za pakete iz admin panela SMF foruma, još jedan test i konačno instalirano. Upisujem UA broj u za to predviđeno polje i to je to. Praćenje statistike foruma može da počne.

Što se tiče Google Analytics Code prilično je jednostavan i što mi se sviđa ima samo jednu funkciju. Modovi su na SMF forumu nužno zlo, izbegavam ih koliko je moguće, ali koliko vidim Google Analytics Code će ostati prilično dugo aktivan, pošto vidim da se redovno izbacuju novije verzije u skladu sa novim verzijama SMF foruma.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.