September 10, 2010 | Posted in:► SMF forum |

Prilikom administriranja foruma, neminovnost je da pojedine članove povremeno treba sankcionisati, da bi korigovali svoje ponašanje u skladu sa pravilima koja važe na tom forumu. Nekima je dovoljna opomena, a neke treba banovati trajno. Ovo je nešto sa čime će se sresti svaki administrator na forumu.

Pošto sam instalirao do sad nekoliko foruma, koje i održavam, pratim šta se dešava na toj sceni. Tako sam ostvario kontakte sa još nekoliko ljudi koji se bave administracijom foruma koje pokreće SMF. I tako kroz priču, preporučili su mi mod koji se zove Limit Posts Per Day. Stvar sa ovim modom jeste što omogućava da se ograniči broj poruka koje korisnik može da ostavi na forumu.

Veoma korisno, odmah sam ga instalirao na poljoprivredni forum, pošto je na njemu naveća gužva. Uz pomoć ovog moda se mogu korigovati članovi koji imaju nasušnu potrebu da njihova bude poslednja. Takvih ima malo, ali su velika smetnja jer sa svojim flejmovanjem samo dižu tenziju. Takođe omogućava da se koriguju članovi koji imaju znanje i voleda ga podele sa ostalima, ali često prave dosta off topica. Njima namestim ograničenje na 5  postova i to daje dobre rezultate.

U svakom slučaju dobra stvar, za svakog ko se bavi web dizajnom i izradom sajtova uopšte. Verovatno i za ostale forume ili CMS ima neko slično rešenje koje će u svakom slučaju olakšati održavanje.

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.